Belgisch Kampioenschap Arabische Paarden Informatie

Beste Leden,

BetreftWeekend Belgisch Kampioenschap 2019 

Het Belgisch Arabisch Paardenstamboek vzw organiseert tijdens het weekend van 31 augustus en 1 september 2019 het Belgisch Kampioenschap Show, dat dit jaar opnieuw doorgaat op de terreinen van toplocatie Azelhof te Lier.

Ook voor deze editie hebben we rekening gehouden met jullie constructieve commentaren en voorstellen en hebben we het Belgisch Kampioenschap in een nieuwer jasje gegoten met aangepaste reglementen

Hierbij alvast een overzicht  van wat er dit weekend te gebeuren staat  (onder voorbehoud van wijzigingen door aantal inschrijvingen) !

Zaterdag 31 augustus 13u  :

Belgisch Kampioenschap Amateur Handlers.

Dit Kampioenschap is open voor alle BAPS vzw geregistreerde paarden op sluitingsdatum van de inschrijvingen, waarvan de eigenaar EN de niet-professionele voorbrenger de Belgische nationaliteit en/of Belgische verblijfplaats heeft.

-Amateur handlers kunnen in 5 rubrieken deelnemen :

-junior merries

-senior merries

-junior hengsten

-senior hengsten

-ruinen

Belgisch Kampioenschap Performance rubrieken

In volgende 5 rubrieken, kunnen alle BAPS vzw geregistreerde paarden op sluitingsdatum van de inschrijvingen, waarvan de eigenaar de Belgische nationaliteit en/of Belgische verblijfplaats heeft,  hun beste beentjes voorzetten om de gouden, zilveren of bronzen medaille binnen te halen :

-Hunter Pleasure

-Western Pleasure

-Classic Pleasure

-Ridden Trail

-In-Hand Trail

Najaars hengstenkeuring

Net zoals de voorbije jaren wordt ook de Najaars hengstenkeuring gehouden, waarmee we dit jaar de eerste dag van dit weekend afsluiten.  Het inschrijvingsformulier is terug te vinden op de website van BAPSvzw.

Gezellig Dinner

Zondag 1 september 10.00u :

Belgisch Kampioenschap Show 2019

Zondagochtend gaan we dan van start met het Belgisch Kampioenschap Show.

Het volledige reglement staat in het Yellow Book 2018, wat terug te vinden is op de website van BAPS vzw.  Mochten er problemen zijn met het downloaden of vragen zijn betreffende het reglement, gelieve dit dan aan het secretariaat te melden, zodat wij u toch optimaal op de hoogte kunnen houden.

Voorwaarden voor deelname:

De Halter reeksen zijn open voor paarden van eigenaars met de Belgische nationaliteit en/of verblijfplaats

Voor de junior rubrieken moet het deelnemende paard in België geboren zijn en ingeschreven bij BAPS vzw op sluitingsdatum van de inschrijvingen van de show.

 !! Voor senior rubrieken moet het deelnemende paard 3 jaar effectief zijn ingeschreven bij BAPS vzw op sluitingsdatum van de show.

 !! De paarden worden voortaan op 7 onderdelen beoordeeld.  De punten voor Hoofd en Hals worden gescheiden, alsook de punten voor Stap en Draf.

!! Paarden die reeds Belgisch Kampioen werden, worden de daarop 2 opeenvolgende kalenderjaren geweerd, maar mogen nadien terug deelnemen.

!! Paarden die gekwalificeerd zijn voor een kampioenschap mogen niet deelnemen aan de liberty rubriek, tenzij de liberty rubriek na het kampioenschap plaatsvindt.

De Raad van Bestuur hoopt dat deze wijzigingen jullie voornaamste reflecties in kaart hebben gebracht en rekenen op jullie verdere input.

Wij kijken ernaar uit om jullie allen voltallig te verwelkomen in Lier en wensen jullie allen veel succes met de voorbereidingen naar een leuk en spannend Belgisch Kampioenschap  !

Sportieve groeten,

De Raad van Bestuur