Belgisch Kampioenschap Arabische Paarden Informatie

Beste Leden,

Belgisch Kampioenschap Show 2021

Het Belgisch Arabisch Paardenstamboek vzw organiseert het Belgisch Kampioenschap Show,  dit jaar op de buitenterreinen van toplocatie Sentower Park te Opglabbeek.

De datum werd gewijzigd om de kansen dat de organisatie dit jaar kan doorgaan zo groot mogelijk te maken.

De show start zaterdag 3 juli na de kampioenschappen van de European show-Sentower Diamond Trophy – verwacht wordt 13.00h

Het volledige BK-reglement staat in het Yellow Book , terug te vinden op de website van BAPSvzw en op www.bkarabischepaarden.be , waar ook alle andere informatie van het BK is op terug te vinden.    Mochten er problemen zijn met het downloaden of vragen zijn betreffende het reglement, gelieve dit dan aan het secretariaat te melden, zodat wij u toch optimaal op de hoogte kunnen houden.

 !! De Halter reeksen zijn open voor paarden van eigenaars met de Belgische nationaliteit of Belgische verblijfplaats.

Voor de junior rubrieken moet het deelnemende paard in België geboren zijn en ingeschreven bij BAPS vzw op sluitingsdatum van de inschrijvingen van de show.

 !! Voor senior rubrieken moet het deelnemende paard 3 jaar effectief zijn ingeschreven bij BAPS vzw op sluitingsdatum van de show.

 !! De paarden worden op 7 onderdelen beoordeeld.  De punten voor Hoofd en Hals worden gescheiden, alsook de punten voor Stap en Draf.

!! Dit jaar worden er geen Liberty klassen georganiseerd.

!! Veulenklassen worden georganiseerd conform de regels van Ecaho Blue Book

!! Paarden die reeds Belgisch Kampioen werden, worden de daarop 2 opeenvolgende kalenderjaren geweerd, maar mogen nadien terug deelnemen.

ECAHO prijzengeld enkel voor Belgisch Kampioenschap Haltershow en Belgisch Kampioenschap Performance Rubrieken

volgens ECAHO Blue Book en Green Book (ONLY for advanced levels)

Internationale – Nationale Performance rubrieken

BAPSvzw organiseert dit jaar Internationale Performance rubrieken, open voor alle in WAHO- stamboeken geregistreerde paarden.  

De Belgische deelnemers, waarvan de paarden ingeschreven zijn in BAPSvzw en de eigenaar de Belgische nationaliteit of Belgische verblijfplaats heeft, doen automatisch mee aan het Belgisch Kampioenschap.   Er worden 2 prijsceremonies gehouden.

Onderstaande disciplines worden georganiseerd in 3 levels , Junior Horse(4-5y) , Novice en Advanced :

-Hunter Pleasure

-Western Pleasure

-Classic Pleasure

-Ridden Trail

-In-Hand Trail

De aangeboden reeksen worden georganiseerd als er minstens 3 deelnemers zijn per reeks.  Reeksen kunnen worden samengevoegd, afhankelijk van de inschrijvingen.

Pleasure reeksen voor halfbloeden worden georganiseerd als er 3 deelnemers per reeks zijn.

INFO : www.bkarabischepaarden.be

Wij kijken ernaar uit om jullie talrijk te verwelkomen in Sentowerpark en wensen jullie allen veel succes met de voorbereidingen en de deelname aan het Belgisch Kampioenschap  !

Sportieve groeten,

 

De Raad van Bestuur